Cornulete fragede cu nuca de cocos

de diana_k in Prajituri, 29 Noi 2010 | 22300 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt aluat
  • 1 kg faina
  • 300ml lapte
  • 200ml ulei
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 25g drojdie
  • 1 plic praf de copt
  • coaja la doua lamai
  • esenta de rom
  • cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf de cutit de sare
  • pt sirop: 
  • se fierbe: 1 1/2 cana zahar cu 1/3 cana apa
  • 200g nuca cocos,
  • nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu nuca de cocos:

se face o maia din drojdie lapte caldut, o lingura de zahar, 100g faina . Se lasa 10 minute la crescut. Faina se cerne, se pune intr-un lighean, se toarna maiaua, se dauga uleiul, ouale batute, sarea, restul de zahar si praful de copt si se framanta un aluat. Se imparte in trei, o treime se framanta cu cacao si esenta de rom, restul de aluat se framanta cu coaja de lamaie si zaharul vanilat, apoi se lasa la crescut o ora si jumatate. Dupa ce a crescut se imparte fiecare in opt bile, se suprapune o bila neagra peste un alba, se intinde o foaie rotunda subtire de 3 mm si se modeleaza cornulete

Se lasa 20 minute la crescut in tava apoi se coc in cuptorul incinsa bine. Cornuletele caldute se dau prin sirop apoi prin nuca cocos

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rotite cu nuca de cocos si glazura de ciocolata