Cornulete fragede cu dulceata de zmeura

de gabrielaiancu in Prajituri, 23 Dec 2011 | 8277 vizualizari

 

Cornuletele fragede sunt printre preferatele mele, asa ca anul acesta m-am decis sa le incerc pentru prima data. Da, mai am atat de multe retete pe wishlist, care nu le-am facut nici macar odata. De ce-mi plac aceste cornulete? Pentru ca sunt fragede, si cred ca toti si toate puteti afirma in cor cu mine, ca sunt absolut delicioase. Cornuletele fragede nu sunt neaparat specifice tarii noastre, se gasesc din ambundenta si in Cehia, insa probabil reteta este diferita. Cele romanesti, si mai bine zis, cele facute de bunica mea, nu pot fi intrecute insa, de nicio alta reteta (click pe fotografie pentru a o vizualiza complet).

 

INGREDIENTE

  • 3 cani faina
  • 250 g unt nesarat, la temperatura camerei
  • 6 linguri apa
  • 1 lingura otet alb
  • 4 linguri zahar pudra
  • dulceata de zmeura
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu dulceata de zmeura:

1. Folosind mixerul sau masina de paine (eu prefer varianta a doua), amestecati la viteza medie, untul cu faina, pana cand obtineti o consistenta sfaramicioasa si omogena. Continuand la viteza mica adaugati apa si otelul si mixati pana cand compozitia se aduna intr-un aluat unitar. Inveliti aluatul obtinut intr-o folie de plastic si dati-l la frigider pentru 6 ore sau peste noapte.

2. Preincalziti cuptorul la 200°C. Intindeti aluatul pe suprafata de lucru deja pudrata cu faina si dati-i o forma dreptunghiulara sau patrata. Taiati apoi aluatul in forme patrate (2x2cm) sau tringhiuri de marime medie. Umpleti fiecare forma cu dulceata si rulati-le sub forma de mici croisante. Puneti-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti-le pentru 15-20 minute sau pana cand devin aurii. Imediat dupa ce le-ati scos din cuptor pudrati-le cu zaharul pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cornulete de post cu dulceata de caise si samburi de nuca