Retete de post economice
Punem intr-un vas incapator, drojdia, 1 lingura de zahar si 1/2 lingurita sare, amestecam pana devine drojdia linchida.
Adaugam margarina, trecuta cateva secunde prin cuptorul cu microunde, apa calduta.
Punem faina, framantam sa obtinem un aluat elastic pe care il vom lasa la dospit pana isi tripleaza volumul, in loc ferit de curenti.
Nuca o macinam, apoi o amestecam cu dulceata de capsuni.
Preincalzim cuptorul la 175 grade C.
Desprindem bucati din aluat de marimea unui mar, intindem fiecare parte de aluat cu facaletul, apoi impartim aluatul in 8 triunghiuri.
La baza fiecarui triunghi, punem cate o lingurita de dulceata cu nuca, rulam apoi cornuletele de la baza inspre varf si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Le coacem folosind functia de coacere cu ventilatie pana se umfla si capata culoare aurie.
Le scoatem pe un platou, le pudram cu zahar si servim.
Pofta buna!
1
dupa racire, eu asez cornuletele in cutie metalica, asa incat vor ramane moi si pufoase pana a doua sau a treia zi, chiar daca sunt de post