Daca e weekend ,trebuie sa continuam seria cheesecake-urilor,asa ca m-am gandit ca pentru astazi sa incerc cu pere deoarece nu am mai facut si eram curioasa ce aroma pot da perele in combinatie cu ricotta.Ca sa nu fie atat de simplu,am adaugat si cateva seminte de cardamon si 4 smochine…dar rezultatul este unul imbucurator :)
Biscuitii si unutul le-am bagat la robot si le-am amestecat bine pana cand biscuitii s-au sfaramat si untul s-a amestecat frumos cu ei.Am pus amestecul intr-o forma de tort si am dat-o putin la frigider sa se intareasca untul.
4 pere le-am curatat de coaja si le-am taiat in bucati neregulate,le-am pus intr-o craticioara,am adaugat semintele de la 5 pastai de cardamon,3 smochine taiate bucati mici si am pus toate fructele la foc mic,fara zahar deoarece perele erau foarte dulci si zemoase.Le-am lasat aproximativ 10 minute pana cand s-au inmuiat putin,apoi le-am dat deoparte sa se raceasca.
Am pus branza ricotta intr-un castron impreuna cu 2 linguri de zahar,esenta de vanilie si gelatina inmuiata inainte in apa rece si apoi dizolvata in 30 ml lapte fierbinte.Frisca am batut-o bine cu mixerul,am amestecat-o apoi cu ricotta.Dupa ce fructele s-au racit,le-am maruntit bine cu blenderul,pana cand s-a format o pasta,o parte din frisca cu ricotta am adaugat-o peste pasta de fructe si o parte am lasat-o asa,adaugand in ea cubulete mici din cea de-a 5-a para.Am pus peste blatul de biscuiti amestecul de ricotta cu pasta de fructe,deasupra am pus amestecul de ricotta,frisca si cubulete de para,si am ornat prajitura cu felii de smochine,apoi am dat-o aproximativ 3 ore la frigider pentru a se intari…o minunatie de prajitura pe care va recomand sa o incercati.
Pofta mare!