Cornulete cu bors (de post)

de miki_a in Dulciuri, 18 Mar 2015 | 12428 vizualizari

 

Este o reteta simpla, de post, dietetica, fara margarina sau alte adaosuri ciudate, deci pot face parte si din meniul copiilor!

 

INGREDIENTE

pentru aluat:

  • 500 gr. faina alba proaspat cernuta;
  • 1 cub de drojdie proaspata (25 gr.);
  • 200 ml. ulei vegetal;
  • 200 ml. bors proaspat;
  • 4 linguri rase cu zahar;
  • un praf de sare.

pentru umplutura:

  • gem de mere sau de prune simplu sau amestecat cu nuca macinata.

pentru decor:

  • zahar pudra simplu sau vanilat.
Portii: 55
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu bors (de post):

Intr-o olita am pus cca 100 ml apa pe care am incalzit-o cat sa se dezmorteasca. Am adaugat 2 linguri cu zahar, cubul de drojdie sfaramat si 3 linguri cu faina, dupa care am omogenizat amestecul. Am lasat la crescut maiaua si am pregatit restul ingredientelor (am cernut faina, am pregatit vasul de framantat, tavile le-am tapetat cu faina si am pornit cuptorul). 

In vasul de framantat am pus uleiul si borsul caldut, am adaugat maiaua crescuta, cele 2 linguri de zahar ramase, un praf de sare si faina putin cate putin pana am obtinut un aluat maleabil si omogen. L-am lasat la crescut o ora. 

Am luat cate o bucatica de aluat, am intins-o cu sucitorul, am taiat-o in triunghiuri nu prea mici dar nici prea mari. Pe fiecare triunghi am pus cate o lingurita de gem si l-am rulat. Le-am asezat soldateste in tava si le-am copt aproximativ 45-50 de minute la foc potrivit. 

Din aceste cantitati mi-au iesit 3 tavi (din cele pe care le are aragazul in dotare) cu cornulete. 

Dupa ce s-au mai racorit le-am pudrat. 

Le servim simple, alaturi de o ceasca cu ceai sau de un paharel de vin. 

Aceste cornulete sunt fragede, gustoase si sunt o alternativa si pentru pachetelul de scoala. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu bors (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

miki_a 1

19.03.2015, 23:08

Multumesc Roxana!

mihaelar63 1

27.03.2015, 12:18

Super reteta

miki_a 1

27.03.2015, 12:35

Multumesc Mihaela! Tocmai am dat o raita pe blogul lui Adi Hadean si am constatat ca si marii chefi folosesc aceeasi reteta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu bors