Cornulete cu bors

de Constelatialeu in Dulciuri, 18 Mar 2015 | 14675 vizualizari

 

Vorba aia..ai grija cat borsi mananci sa nu-ti iasa pe nas......era asa sau am zis-o eu acum..in fine,delicioase si asa pline de bors.....

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 200 ml ulei
  • 200 ml bors
  • 3 linguri zahar
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja de la 1/2 de lamaie
  • 500 g faina
  • Umplutura
  • gem de prune
  • nuca macinata
  • zahar farin pentru pudrat cornuletele
Portii: 112
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu bors:

Incalzim putin borsul,apoi adaugam zaharul si drojdia,amestecam bine sa se dilueze si drojdia si zaharul,apoi adaugam uleiul si sarea.Intr-un castron cernem faina,radem lamaia si incepem sa turnam amestecul lichid,amestecand cu o lingura de lemn,apoi incepem sa framntam cu mana pana obtinem un aluat ferm nelipicios.

Lasam sa creasca cca 30-40 min.Dupa ce a crescut impartim aluatul in 7 bile si fiecare bila o intindem in foaie subtire pe rotund,eu am taiat cu o farfurie sa-mi iasa rotundul aproape perfect.Apoi am impartit in 16 parti egale,pe cat posibil.Mi-am dorit niste cornulete micute,finute,delicate.Pe fiecare triunghi obtinut punem amestec de gem si nuca,rulam si asezam cornuletele in tava de copt tapetata cu hartie de copt.Dam tava la cuptorul preincalzit cca 20-25 min,pana incep sa se rumeneasca.

Le scoatem din cuptor si le tavalim prin zahar pudra.

TIPS-URI

1

sub tava cu cornulete am pus o cratita cu apa,ca s anu se arda pe fund cat timp se coc

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu bors" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mirela0911 1

19.03.2015, 15:05

Nu am facut niciodata cu bors, cred ca e cazul!

Corinuta 1

19.03.2015, 17:58

Nu am papat niciodata, gust acum de la tine!

Panacris 1

19.03.2015, 18:48

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu bors (de post)