Vorba aia..ai grija cat borsi mananci sa nu-ti iasa pe nas......era asa sau am zis-o eu acum..in fine,delicioase si asa pline de bors.....
Incalzim putin borsul,apoi adaugam zaharul si drojdia,amestecam bine sa se dilueze si drojdia si zaharul,apoi adaugam uleiul si sarea.Intr-un castron cernem faina,radem lamaia si incepem sa turnam amestecul lichid,amestecand cu o lingura de lemn,apoi incepem sa framntam cu mana pana obtinem un aluat ferm nelipicios.
Lasam sa creasca cca 30-40 min.Dupa ce a crescut impartim aluatul in 7 bile si fiecare bila o intindem in foaie subtire pe rotund,eu am taiat cu o farfurie sa-mi iasa rotundul aproape perfect.Apoi am impartit in 16 parti egale,pe cat posibil.Mi-am dorit niste cornulete micute,finute,delicate.Pe fiecare triunghi obtinut punem amestec de gem si nuca,rulam si asezam cornuletele in tava de copt tapetata cu hartie de copt.Dam tava la cuptorul preincalzit cca 20-25 min,pana incep sa se rumeneasca.
Le scoatem din cuptor si le tavalim prin zahar pudra.
1
sub tava cu cornulete am pus o cratita cu apa,ca s anu se arda pe fund cat timp se coc