Cornulete de post cu bors

de gaby_duceag in Mancaruri de post, 20 Mar 2012 | 11670 vizualizari

 

Cele mai grozave cornulete de post mancate de mine.
Se fac atat de simplu si dispar atat de repede.
Multumesc Sara & Miki pentru reteta.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente
  • 400 gr faina
  • o lingura de zahar
  • 150 ulei
  • 100 ml bors
  • 1/2 lingurita sare
  • o lingura zahar
  • un pliculet drojdie uscata
  • doua pliculete zahar vanilat
  • coaja rasa portocale
  • gem de prune sau rahat, pentru umplut
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete de post cu bors:

Amestecati intr-o cana uleiul, borsul si drojdia. Omogenizati.

Cerneti faina, adaugati sarea si zaharul apoi amestecul lichid putin cate putin. Framantati un aluat maleabil, nelipicios. Strangeti aluatul intr-o forma de bila mare.

Pe blatul de lucru infainat aplatizati bila de aluat cu sucitorul intinzand o foaie rotunda de 1cm grosime. Impartiti cu cutitul foaia in doua, apoi in 4, si tot despartiti unghiurile formate in doua pana obtineti 12 sau 16 bucati. (pentru a intelege procedeul va uitati AICI.)

Puneti la baza fiecarei bucati de aluat o lingurita de gem sau o bucatica de rahat si rulati de la baza spre varf. In tava tapetata cu hartie pentru copt asezati cornuletele lasand distanta intre ele. Preincalziti cuptorul timp in care dati tava la frigider.

Coaceti cornuletele la foc mediu pana prind culoare apoi le pudrati cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete de post cu bors" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

miclaus 1

18.07.2012, 12:50

buna! am si eu o intrebare ...de ce se pune bors la cornulete?

gaby_duceag 1

18.07.2012, 13:07

buna, miclaus
daca formulam asa intrebarea am putea sa ne intrebam de ce se pune lapte la clatite sau ulei la gogosi
sunt fel de fel de retete si fiecare ingredient isi are rolul sau
borsul fiind un produs fermentat ajuta la fragezirea aluatului, proprietate pe care nu o are apa.

zic si io, gandind logic, alt raspuns mai exact nu am.

Krystyan Trendy 1

23.10.2013, 19:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mancare de post - Pilaf cu ciuperci pleurotus