Cautand prin site retete cu dovlecei, am dat peste reteta Catalinei pe care am testat-o fara sa stau pe ganduri. Rezultatul a fost pe placul tuturor , Costel fiind chiar incantat :))
Multumim, Catalina! :-*
Curatam legumele, le spalam si le dam pe razatoarea mare.
Intr-un castron suficient de incapator amestecam couscous-ul, laptele, smantana, cascavalul ras si cele 2 oua. Condimentam cu sare, piper si patrunjel verde, adaugam amestecul de legume si omogenizam totul usor.
Ungem o tava cu unt , turnam compozitia si coacem budinca in cuptorul incins, la foc mic.
Budinca este gata cand couscous-ul absoarbe tot lichidul si se gratineaza usor pe deasupra.
Oprim focul, lasam sa se raceasca usor si portionam.
Este delicioasa si calda si rece.
P.S. A mers de minune un pahar de vin alb, dupa :X :">
1
1 portie reprezinta o tava 24/36
2
dovlecelul poate fi ras cu tot cu coaja.