Budinca de couscous cu dovlecel si morcov

de Ina in Aperitive / Garnituri, 7 Iul 2016 | 7647 vizualizari

 

Cautand prin site retete cu dovlecei, am dat peste reteta Catalinei  pe care am testat-o fara sa stau pe ganduri.  Rezultatul a fost pe placul tuturor , Costel fiind chiar incantat :))
Multumim, Catalina! :-*

 

INGREDIENTE

  • 500 g de morcovi
  • 500 g de dovlecei
  • 1 ceapa
  • 200 g de couscous
  • 300 ml de lapte
  • 250 ml de smantana
  • 100 g de cascaval ras
  • 2 oua
  • sare/delikat
  • piper
  • patrunjel verde, tocat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de couscous cu dovlecel si morcov:

Curatam legumele, le spalam si le dam pe razatoarea mare.

Intr­-un castron suficient de incapator amestecam couscous­-ul, laptele, smantana, cascavalul ras si cele 2 oua. Condimentam cu sare, piper si patrunjel verde, adaugam amestecul de legume si omogenizam totul usor.

Ungem o tava cu unt , turnam compozitia si coacem budinca in cuptorul incins, la foc mic. 

Budinca este gata cand couscous-ul absoarbe tot lichidul si se gratineaza usor pe deasupra.

Oprim focul, lasam sa se raceasca usor si portionam.

Este delicioasa si calda si rece.

P.S.  A mers de minune un pahar de vin alb, dupa :X :">

TIPS-URI

1

1 portie reprezinta o tava 24/36

2

dovlecelul poate fi ras cu tot cu coaja.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de couscous cu dovlecel si morcov" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

DIANA B 1

11.07.2016, 10:15

Nu-i prea dulce? Zic si eu ...

anca_rm 1

11.07.2016, 12:45

ce idee super

La Ancuta 1

28.07.2016, 12:37

A placut chiar si carnivorilor din familie. Ma duc sa o repet ca tot s-au facut dovleceii in gradina

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Salata de surimi