Cornulete aperitiv cu branza

de Rahela Velicu in Aperitive / Garnituri, 3 Ian 2017 | 9761 vizualizari

 

Sunt mai mult decat minunate aceste cornulete, merg intr-o seara oarecare, cu o bere alaturi sau intr-un platou festiv ca aperitiv. Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/cornulete-aperitiv-cu-branza/
Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 2 oua
  • 400 g telemea
  • 4 linguri cu varf cu untura
  • 700 g faina
  • 200 ml apa calduta
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lingurite cu sare grunjoasa
  • 2 galbenusuri + 4 linguri de lapte
  • mac
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete aperitiv cu branza:

Mai intai, punem faina amestecata cu praful de copt intr-un bol, adaugam branza data pe razatoarea mare, sarea, untura, ouale si apoi turnam treptat apa si framantam. Aluatul trebuie sa fie moale, dar nelipicios, daca este nevoie mai puteti adauga putina faina.

Impartim aluatul in 12 parti egale. Intindem foile cat mai subtiri, le taiem ca pe cornulete si rulam.

Punem in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbebusurile amestecate cu lapte si presaram seminte de mac deasupra.

Le dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade C, pentru 25-max. 30 de min.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti sa le puneti branza si in interior.

2

Macul de deasupra este optional :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete aperitiv cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Saratele cu branza