CORNULEȚE CU NUCĂ a la DIACONTA

de Panacris in Dulciuri, 19 Dec 2015 | 5044 vizualizari

 

Cum le-am vizualizat la Dia, am și poftit;) Au fost binevenite ptr un eveniment in familie ;)E cam expirată rețeta, dar nu am rezistat să nu o aduc acum, în preajmă de sărbători, deoarece sigur, va reveni în meniul dulciurilor zilele astea ;) Moș Crăciun va fi tare încântat de aceste cornulețe ;) Poze finale, cam la grămadă :D ;) Așa că, Moș Crăciun, te așteptăm în Casa Zmeilor ;)

 

INGREDIENTE

  • Făină albă din grâu cca. 400 g,
  • Unt grăsime 65% cca. 250 g,
  • Zahăr tos cca.160 g,
  • Miez de nucă măcinat cca. 160 g,
  • Ouă 1 bucată
  • Gălbenuș de ou 2 bucăți,
  • Sare iodată 2 g,
  • Praf de copt 1plic,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA CORNULEȚE CU NUCĂ a la DIACONTA:

Întâi se amestecă ingredientele uscate: făina, praful de copt, miezul de nucă măcinat, zahărul și zahărul vanilinat. În mix-ul de ingrediente uscate se adaugă ouăle, amestecându-se eneregic, până ce se înglobează. Apoi se adaugă untul rece, răzuit și se frământă aluatul până ce se obține unul omogen, cca. 10 minute, nu mai mult, ca să nu se înmoaie untul, de la căldura mâinilor ;) Aluatul obținut se pune le rece, învelit în folie alimentară, de preferat în frigider, cca. 60 de minute;) După ce s-a ”odihnit” aluatul în frigider, se scoate, apoi se formează semilune;) În sfârșit, am folosit tăvile de cornulețe, achizițonate, în urmă cu muuulltt timp, le-am uns cu puțin unt ;) Cornulețele se coc, în cuptorul preîncălzit cca. 25 de minute la 180 grade;) După ce s-a rumenit ”talpa”, zicere de la Dia ;) se scot, din cuptor și se tăvălesc, fierbinți în pudră de zahăr ;)

Bune au fosttttt ;) Mulțumesc Dia pentru rețetă ;)

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "CORNULEȚE CU NUCĂ a la DIACONTA" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu mere