Cornulețe cu gem

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 15 Noi 2012 | 4981 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g făină,
  • 25 g drojdie proaspătă,
  • 50 g zahăr,
  • 50 ml apă minerală,
  • 200 g unt,
  • 2 ouă,
  • 150 g smântână grasă,
  • o linguriță oțet.
  • 1/2 linguriță sare,
  • 400 g gem gros sau marmeladă,
  • 200 g zahăr pudră vanilat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulețe cu gem:

Cernem făina într-un castron. Frecăm bine untul cu cele 2 ouă până obținem o spumă. (atât untul cât și cele 2 ouă trebuie să fie la temperatura camerei).

Într-un bol amestecăm drojdia cu apa minerală și cu zahărul, după care se toarnă în castronul cu făină. Adăugăm și spuma de unt, smântâna, sarea și lingurița de oțet. Frământăm bine aluatul, se pune în folie de plastic și se dă la frigider pentru cel puțin 30 minute.

Se întinde aluatul pe o planșetă unsă cu ulei, se taie fâșii lungi cu lățimea de 5 cm, apoi acestea se taie pe diagonală să obținem romburi cu laturile de 5 cm. Se pune câte o bucățică de gem sau marmeladă și se rulează. Se pun într-o tavă tapetată cu hârtie pergament și se dau la cuptor pentru 15-20 minute până se rumenesc un pic deasupra. Se pudrează cu zahăr vanilat înainte de servire.  

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulețe cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede