aveam pofta de cordon bleu dar nu aveam carnita care se foloseste de obicei ,...aveam insa carne tocata si mi-am zis: ce-ar fi sa incerc??? si am incercat...ce-a iesit...uitati si voi....noua ne-a placut....
mai intai am amestecat carnea cu un ou, sare, piper si pesmet...nu mi-am dat seama ca la modelarea ei o sa-mi trebuiasca faina, si nu trebuia sa pun chiar asa mult pesmet in carnita, trebuia sa o las mai moale...in fine...deci am amestecat ca la chiftele, dar numai cu ou.
orezul l-am pus la fiert in apa cu vegeta , o tulpina d etelian si un morcov ras. cand a fiert, am scos tulpina de telina si am aruncat-o, iar orezul l-am pus in doua forme de budinca si am lasat deoparte.
am taiat sunca felii si mozzarella la fel( eu am folosit si cateva felii de cascaval., ca tot statea uitat prin frigider...)
am luat apoi un fund de lemn, l-am presarat cu faina si a luat din compozitia de carme cate o lingura, am dat-o prin faina ca sa o pot modela si cu mana am presat-o pana am latit-o cam laforma inc are era taiata sunca...am asezat pe ea sunca data prin faina, apoi mozzarella, o lata feie de sunca si apoi o alta bucatica de carnita modelata...am tasat bine marginile cas a nu iasa mozzarellla afara la prajit, am dat apoi bucata intreaga prin ou si apoi prin pesmet absolut pe toate marginutele si am copt in ulei incins, invartind-o de cateva ori de pe-o aprte pe alta. am repetat operatia pana m terminat carnita...mie mi-au iesit sasebucati sanatoase de gordon bleu.
le-am lasat putin pe un servet sa absoarba uleiul in exces ., timp in care am facut repejor sosul astfel: am incins untul si am taiat marunt ceap , am lasat sa se inmoaie cat sa se faca asa aurie, apoi am pus vinul si am lasat doua minute, apoi am adaugat curry si i l-ita de faina diluata bine in pa...am lasat la fiert cateva minute ( 3-4) , dacaa e prea gros mai puneti apa, am adaugat si sare si piper dupa gustul meu.
pe farfuria de servit am rasturnat forma cu orez , apoi am pus sosul peste si langa bucatile de gordon bleu...ca ornament am mai adaugat putin patrunjel verde tocat.
a mers bine cu castraveti murati ...si desigur vinul rosu!!!