Drob marmorat de ied

de ilinca_rox in Mancaruri cu carne, 26 Iul 2014 | 2910 vizualizari

 

Mai intai am incercat drobul de pui, insa de curand am primit de la tara un iedut si atunci m-am gandit sa incerc si acest drob chiar daca nu este sezonul Pastelui. Sper sa va placa si voua !!!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr ficat de ied (cantitatea este cu aproximatie, adica am folosit tot ficatul de la un ied)
  • 200 gr rinichi de ied (cantitatea este cu aproximatie, adica am folosit de la un ied)
  • 400 carne de ied
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 2 legaturi usturoi verde
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 4 oua crude
  • 4 oua fierte
  • 200 gr cascaval
  • 5-6 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob marmorat de ied:

Pregatim carne: organele si carnea le spalam bine si le punem la fiert impreuna cu cateva frunze de dafin, intr-o oala pentru aproximativ 45 de minute (se verifica cu o furculita daca sunt fierte). Cand sunt gata se scurg de apa, se lasa la racit si apoi se toaca marunt marunt.

Verdeata: se curata, se spala si se toaca marunt.

Oualele: Punem la fiert 4 oua pentru 10 minute, apoi le curatam si le taiem in 4 bucati (ca feliile de portocale, adica pe lungime).

Intr-un bol mare punem carnea de ied si verdeata tocate marunt, adaugam sare si piper dupa gust apoi amestecam bine. Se adauga si oualele crude peste acestea si se amesteca bine pentru "a se lega".

Tapetam o tava de cozonac cu hartie de copt, apoi o ungem cu ulei. Punem in tava un strat din compozitie, apoi cateva bucatele de oua apoi iar un rand de carne si inca unul de oua si la final punem compozitia de carne ramasa. 

Tava e baga pentru 30 de minute la cuptorul preincalzit, duca care se scoate si se adauga peste carne cascavalul ras. Se mai lasa pentru inca 15 minute la cuptor.

Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa la racit, apoi se scoate din tava si se taie felii.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

dafinul se foleseste la fiert carnea pentru a ii lua din miros

2

daca ungem tava cu ulei, la final se va scoate mai usor din tava

3

oualele fierte se pot pune si intregi pe mijlocul tavii

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob marmorat de ied" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Drob a la Nico