A iesit o bunatate.
Vinetele se spala, se curata de cotor si se taie in doua pe lungime.
Se scoate miezul lasand peretii de circa 1 cm.
Se presara sare pe jumatati si se lasa 30 minute.
Orezul se spala si se lasa in apa rece.
Se curata 2 cepe, se toaca marunt si se pune la calit in 2 linguri de ulei intr-o tigaie.
Cand devine sticloasa se adauga orezul scurs si 2 linguri pasta tomate si se mai fierbe 5 minute. Se condimenteaza cu vegeta si se lasa la racit.
Intr-un castron se amesteca carnea tocata cu ceapa si orezul racite, cu un ou, cu mararul tacat marunt, cu sare si piper, se amesteca bine si se lasa la frigider 30 minute.
Jumatatile de vanata se spala de sare cu apa rece, se usuca si se umpu cu amestecul de carne tocata.
Intr-o tava se pune ulei, se presara uniform 3 cepe taiate julien, miezul de la vinete taiat bucati si morcovii curatati si taiati rondele.
Peste legume se presara vegeta si piper si se pun si jumatatile de vanata.
Pe jumatati punem rondele de rosii, in tava turnam putina apa si o introducem in cuptorul preincalzit pentru 1 ora.
Dupa o ora scoatemtava din cuptor, scoatem jumatatile pe farfurii si adaugam in tava roriilr taiate marunt si pasta de tomate si se amesteca bine si se potriveste de sare si piper.
Se pun jumatatile de vanata la loc si se mai introduce in cuptor 40 minute.
Se scoate tava din cuptor se presara cascaval ras pe vinete si se introduce iar in cuptor pentru 15-20 minute pana se rumeneste si este gata.
Se serveste calda.
Pofta Buna