Mixam ouale impreuna cu sarea, esentele si zaharul, inclusiv cel vanilat, pana cand compozitia devine spumoasa si isi dubleaza volumul. (daca aveti timp mai mult, mixati intai galbenusurile impreuna cu zaharul si adaugati apoi albusurile batute spuma). Adaugam apoi faina cernuta si praful de copt si amestecam bine cu o lingura, intrucat compozitia va deveni prea groasa pentru mixer. Punem untul sau margarina la topit (la foc mic) si lasam sa se raceasca. Incorporam apoi in aluat si omogenizam. Adaugam ciocolata (taiata in bucatele de marimea dorita) si nucile
Acum ne pregatim pentru coacere :) Fie ungem o tava cu putin ulei si tapetam cu faina alba fie punem hartie de copt. Cu o linugura (sau lingurita, functie de marimea dorita) punem aluatul din loc in loc, avand grija sa lasam o distanta de cativa centimetri intre "buline" intrucat la coacere isi vor mari volumul si se vor aplatiza. (intr-o tava intra 9 biscuitei de marime potrivita, ceea ce inseamna ca vom coace cam de opt ori :D)
Punem tava la cuptor pentru 15 minute, fiind gata cand s-au rumenit usor . Luam hartia de pe tava si lasam sa se raceasca pe hartie
Pofta buna!
1
nu incercati sa inlaturati hartia cat sunt calzi, intrucat, in caz contrar, se vor sfarama
2
nu depasiti timpul de coacere pentru ca altfel vor iesi foarte uscati.