Conservarea tarhonului

de Zamfira in Conserve, 29 Iul 2019 | 9906 vizualizari

 

Sunt mai multe modalități de conservare a tarhonului, prin uscare, păstrat la congelator sau pus în oțet.
Așa cum știți, tarhonul este o plantă foarte aromată și parfumată ce îmbogățește gustul preparatelor. Un gust excelent îi dă ciorbei de fasole(boabe sau păstăi), ciorbei de cartofi sau ciorbei de pui.
După părerea mea, cea mai bună modalitate de conservare este cea cu oțet, astfel tarhonul își păstreaza aproape total aroma ușor înțepătoare.
Modalitatea de conservare este extrem de simplă și rapidă.
Marele avantaj: se păstreaza ani de zile.

 

INGREDIENTE

  • 10 legături mici de tarhon proaspăt(preferabil de primăvară)
  • 3-4 linguri de sare grunjoasă
  • oțet pentru murături, 9 grade
  • 2 borcane de 800 ml
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conservarea tarhonului:

Perioada cea mai bună pentru conservare este primăvara, dar nici recoltarea de toamnă nu este greșită, singura diferență este că, frunzulițele de primăvară sunt mai finuțe, crenguțele mai subțirele.

Din 10 legături (mici) de tarhon proaspăt se pun 2 borcane de 800 ml.

Sare grunjoasă și oțet pentru murături, 9 grade.

Spălăm crenguțele de tarhon și rupem frunzulițele, lăsăm să se scurgă de apă.

Punem frunzulițele într-un vas încăpător și presărăm sare grunjoasă peste ele, aproximativ 3-4 linguri. Frecăm bine, bine frunzele de tarhon cu sarea. Lăsăm să stea așa 20 minute.

Așezăm tarhonul în borcane, nu trebuie să tasăm foarte tare frunzele, este nevoie de loc pentru scurgerea oțetului printre frunze.

În final turnăm oțet rece peste tarhon până când se umple borcanul până sus de tot.

Punem un celofan sau o folie subțire de plastic peste gura borcanului și strângem capacul cu putere. Se păstrează ani de zile la frigider chiar și după deschiderea borcanului.

În momentul folosirii se toacă mărunt, oferind un gust plăcut acrișor, înțepător și parfumat tuturor preparatelor în care îl vom folosi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Conservarea tarhonului" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarhon in otet