Conopida la cuptor

de aalliinnaa07 in Mancaruri de legume, 10 Noi 2013 | 10410 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 conopide
  • 100 g unt
  • 100 g faina
  • 800-900 ml lapte
  • 100 g branza sarata
  • sare
  • piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida la cuptor:

Indepartam frunzele verzi ale conopidei si se opareste intreaga 5-10 minute intr-un vas in care apa fierbe.

Intr-o oala combinam untul cu faina si le punem la foc mediu, amestecand incontinuu pana cand untul se topeste si faina se incorporeaza in el. Dam focul mic si adaugam tot laptele deodata amestecand pana cand obtinem un sos omogen. Continuma sa amestecam 5 minute pana cand sosul se ingroasa, daca sosul este prea gros mai adaugam putin lapte. La sfarsit adaugam branza razuita si amestecam pana se topeste si luam sosul de pe foc.

Intr-o tava unsa cu unt se pun buchetelele de conopida si peste ele se toarna sosul, peste mai razuim putina branza si piper.

Se introduce tava la cuptor timp de 30 de minute pana cand devine aurie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida la cuptor cu besciamella si pancetta