O reteta preluata de pe bucataras.ro. Desi Mutulica n-a fost incantat, mie mi-a placut mult! :))
Desfacem buchetele mici de conopida pe care le spalam si le fierbem in apa cu sare, apoi scurgem apa.
Ouale se bat impreuna cu smantana si laptele. Adaugam sare , piper si o parte din mararul verde, tocat .
Feliem marunt kaizerul afumat .
Ungem cu unt un vas termorezistent si asezam buchetele de conopida fierta, alternand cu bucati de kaizer afumat. Peste conopida presaram 3-4 linguri cu pesmet, apoi turnam pe toata suprafata amestecul de ou , condimente si verdeata.
Deasupra razuim telemea de oaie si presaram restul de marar si 2-3 linguri cu smantana.
Dam tava la cuptor si lasam sa se rumeneasca totul la foc mic, pentru cca 30- 40 minute.
Se poate servi atat calda cat si rece, alaturi de o muratura.