Poate nu va imbie chiar asa de mult, dar mie imi place gustul conopidei, mai ales cruda. Asa ca am gatit-o la abur, aproape cruda si am pregatit separat un sos care i se potriveste tare bine.
Dragilor, daca va strambati cand vine vorba de conopida, v-as aminti cat de benefic e consumul ei pentru organism. Detoxifiant, bun anticancerigen, antireumatic, energizant natural, previne aparitia bolilor de inima, a atacului cerebral...Cred ca sunt suficiente motive sa o introducem in meniul nostru, macar din cand in cand.
Reteta mea de conopida e una cat se poat de simpla, dupa cum va povesteam mai devreme.
Am spalat conopida si am desfacut-o in buchetele. Nu le-am pregatit pe toate, cateva le-am rontait pe loc.
Am pus buchetelele in vasul Zepter rece, am acoperit vasul cu capacul si l-am pus pe foc. Cand acul indicator a ajuns in zona verde am oprit focul si am lasat conopida sa se gateasca la abur.
Nu am adaugat nimic in vas, nici apa, nici sare sau vreun condiment.
Intre timp am preparat sosul: intr-un castronel am amestecat smantana cu mustarul Dijon si cu branza cu mucegai.
Sosul l-am pus peste conopida in vas, am presarat putin pesmet deasupra si am acoperit cu capacul. Am pus vasul la incins din nou si intr-un timp foarte scurt a ajuns iar in zona verde, pentru ca era deja incins. Am oprit focul.
In cateva minute am ridicat capacul, pentru ca intentia mea nu e sa se patrunda bine conopida, ci sa ramana cat mai crocanta.
Am scos cateva buchetele de conopida pe o farfurie si am pus si cateva linguri din sosul format.