Ciulama de ciuperci

de lilik in Mancaruri de legume, 12 Apr 2011 | 21088 vizualizari

 

In ultimul timp am o fixatie cu ciupercile si as papa in fiecare zi...Asa ca astazi am pregatit o delicioasa ciulama de ciuperci

 

INGREDIENTE

  • 450 gr ciuperci asortate(mixte) congelate
  • 1 ceapa verde(fara frunze)
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 linguri rase de faina
  • 150-200 ml lapte
  • sare,piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci:

Curatam ceapa pentru ciulama si o tocam marunt,apoi o punem la calit cu putin ulei impreuna cu un catel de usturoi ras.Cand ceapa incepe sa se rumeneasca (chiar foarte putin)punem ciupercile ,le lasam putin apoi le acoperim cu apa,punem sare si lasam sa fiarba la foc potrivit.

Intr-o farfurie amestecam laptele cu faina fara sa aiba cocoloase si cand ciupercile sunt aproape fierte(acum fiecare dupa gust) punem peste ele amestecand repede pt a evita formarea cocoloaselor in ciulama.

Mai lasam la foc mic inca 10 minute,apoi potrivim de sare si piper,stingem focul si punem in ciulamaua de ciuperci si celalalt usturoi, pisat.

Servim aceasta ciulama de ciuperci calda, cu mamaliguta.

TIPS-URI

1

puteti prepara ciulama de ciupeci adaugand si bucati de pui, piept sau pulpe dezosate. o bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu ceapa si ciuperci