Conopidă conservată în oțet

de Panacris in Conserve, 21 Sep 2014 | 9849 vizualizari

 

Conopida nu este deloc agreată de Zmei în preparatele culinare! Dar, dacă eventual sar peste conservarea ei în oțet, mi-am dat foc la valiză:D În concluzie, e preferată, sub formă de murături;)

 

INGREDIENTE

  • conopidă 2 bucăți,
  • morcovi 2 - 3 bucăți,
  • țelină rădăcină cu frunze 1 bucată,
  • hrean 2-3 bucăți,
  • mărar uscat,
  • coriandru boabe 1 linguriță,
  • boabe de muștar 2 lingurițe,
  • boabe de enupăr 4-5 bucăți,
  • cimbru uscat 1 lingură,
  • foi de dafin 4-5 bucăți,
  • sare pentru murături 1 lingură/litru de lichid,
  • zahăr 1 lingură/litru de lichid,
  • oțet de 9 grade, 200 ml/ litru de apă.
  • Pentru decor:
  • Frunze de țelină,
  • gogoșari,
  • castraveți.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopidă conservată în oțet:

Conopida se curăță de frunze și cotor, apoi se porționează și se pune în apă rece cu puțin oțet, cca. 15 minute, pentru a se elimina eventuali locuitori, fără buletin :D, adică melci sau viermișori ;) Între timp se curăță morcovii și țelina, se taie artistic. Conopida și legumele se așează în borcane, intercalate, cu frunzele de țelină, gogoșari sau castraveți, finalizându-se cu rădăcini de hrean curățate și feliate. Pentru lichid, se pun la fiert 4000 ml de apă cu 800 ml de oțet, asezonat cu mirodeniile, după ce a dat în clocot, se adaugă fierbinte peste conopida din borcane. Borcanele se închid imediat cu capacele sterilizate sau  dezinfectate cu spirt, apoi se pun la răcit lent, învelite în prosoape de bucătărie.

Răbdare, spor și succes! >:D<

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopidă conservată în oțet" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Gogosar umplut cu conopida, in otet