"Za'atar este un condiment specific Orientului Mijlociu. Se prepara prin amestecarea unor ierburi (uscate sau proaspete) de genul: cimbru, oregano, maghiran la care se mai adauga sare si seminte prajite de susan, obtinandu-se astfel za'atar verde".
Se pun toate ingredientele in masina de cafea si se mixeaza pana condimentul devine pudra. Se toarna intr-un bol.
Intr-o tava (fara grasime) se prajeste susanul, putin peste 5 minute.
Macinati si susanul in masina de cafea, dar scurt, nu trebuie sa devina pulbere, doar sa se sparga semintele un pic. Puneti susanul in bol peste condiment si amestecati bine.Pastrati za'atar intr-un borcan inchis.
1
Se foloseste ca atare pentru a condimenta carnea de pui sau se face un amestec de ulei, za`atar si zeama de lamaie si se marineaza carnea de pui si se tine la rece pentru 30 minute.
2
Eu l-am folosit la Pui cu ceapa caramelizata .