Este o mancare deosebita. Prima data cand am mancat eram mica, si cand am auzit de combinatia asta, branza+jumari, am strambat din nas. Acum as manca, dar parca daca o fac eu nu are acelasi gust ca cea facuta de bunica.
Se prepara o mamaliga tare. Slanina se taie cubulete mici si se pune intr-o tigaie sa se prajasca. Sunt gata cand sunt crocante si toata grasimea din ele s-a topit.
Branza se farama bine cu o furculita.
Se ia un castron si se procedeaza astfel:
-se unge vazul cu grasime de la jumari, se presara si cateva jumari.
-se presara un rand de branza;
-se pune un strat de mamaliga si se intinde cu o lingura muiata in grasime;
-se pun cateva jumari si branza rasa din belsug.
Se repeta pana se termina mamaliga. Ultimul strat trebuie sa fie branza si jumari.
Se serveste fierbinte!
Pofta buna!!!
1
Daca se raceste pana se asaza straturile in castron, se poate incalzi la cuptor sau direct pe aragaz la foc mic 5 minute.