Concurs "Amintiri din copilarie" Mamaliga cu branza si jumari ca la bunica din Salaj

de ageamanu in Aperitive / Garnituri, 13 Aug 2009 | 7620 vizualizari

 

Este o mancare deosebita. Prima data cand am mancat eram mica, si cand am auzit de combinatia asta, branza+jumari, am strambat din nas. Acum as manca, dar parca daca o fac eu nu are acelasi gust ca cea facuta de bunica.

 

INGREDIENTE

  • mamaliga tare;
  • branza de burduf sau alta branza grasa sarata;
  • slanina afumata de casa.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Concurs "Amintiri din copilarie" Mamaliga cu branza si jumari ca la bunica din Salaj:

Se prepara o mamaliga tare. Slanina se taie cubulete mici si se pune intr-o tigaie sa se prajasca. Sunt gata cand sunt crocante si toata grasimea din ele s-a topit.

Branza se farama bine cu o furculita.

Se ia un castron si se procedeaza astfel:

-se unge vazul cu grasime de la jumari, se presara si cateva jumari.

-se presara un rand de branza;

-se pune un strat de mamaliga si se intinde cu o lingura muiata in grasime;

-se pun cateva jumari si branza rasa din belsug.

Se repeta pana se termina mamaliga. Ultimul strat trebuie sa fie branza si jumari.

Se serveste fierbinte!

 

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

Daca se raceste pana se asaza straturile in castron, se poate incalzi la cuptor sau direct pe aragaz la foc mic 5 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Concurs "Amintiri din copilarie" Mamaliga cu branza si jumari ca la bunica din Salaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Trigoane cu branza sarata