Compot de visine pentru iarna fara conservant

de sasha in Sirop / Compot, 11 Iun 2013 | 12566 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg visine
  • 1 kg zahar
  • 2 L apa
  • 10 borcane de 300 g
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de visine pentru iarna fara conservant:

Se spala visinile si se pun in borcan  bine spalate cu 5 linguri de zahar, apa pana la gura borcanului  si se capseaza bine, apoi le agitam pana se topeste zaharul, astfel nu mai ramane zahar la fundul borcanului. Se pun la fiert la foc mic pentru 40 de minute intr-o oala mare cat sa le cuprinda cu apa. Cand au fiert se inveleste oala cu borcanele de compot cu paturi, perne si se lasa pana a doua zi . Le scoatem din oala si veroficam daca nu trage aer. Ele dureaza chiar si 3/4 ani fara probleme!

TIPS-URI

1

La fundul oalei se pune un prosop

2

Daca trage aer se acreste/fermenteaza, se consuma imediat

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de visine pentru iarna fara conservant" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

_Alina_ 1

12.06.2013, 09:17

Sim0na 1

12.06.2013, 14:59

bune or fi la iarna

sasha 1

12.06.2013, 15:12

sigur ca da

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Compot de visine