Compot de prune.

de Laly in Conserve, 19 Sep 2010 | 3767 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • prune
  • zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de prune.:

1.Se spala prunele si se lasa la scurs.Se spala borcane de 800 gr,apoi se sterilizeaza in cuptorul incins cu usa intredeschisa.

2.Se asaza prunele in borcane,peste care se adauga 3 linguri de zahar.Se completeaza cu apa,apoi se pun capacele.

3.Se asaza borcanele intr-o oala captusita cu un prosop de bucatarie.Se adauga apa cam pana la jumatatea borcanelor.

4.Se fierb circa 20 de minute din momentul in care incepe sa clocoteasca apa.Se scot si se lasa sa se raceasca acoperite cu o patura.Se depoziteaza in camara pana in momentul servirii.

 

Nu am dat cantitati exacte,deoarece fiecare poate prepara ce cantitate doreste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de prune." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

yafa 1

19.09.2010, 21:38

Lalllllllyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy, si eu , si eu la o portioara, mai ai?

nadina73 1

19.09.2010, 22:30

si eu sti cum este o vorba la noi"prune ,apa si bataie"super vreau o portie rece

elena1988 1

11.02.2011, 17:02

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Compot de mure