Compot de cirese

de Ina in Sirop / Compot, 24 Iun 2015 | 15748 vizualizari

 

De multi ani n-au mai fost ciresele atat de mari si carnoase :X ( si nu ma refer la carnea de..."miscotei" :))) Din contra, anul asta au fost chiar sanatoase, aromate si foarte dulci, numai bune de conservat.
Dulceata mi-a facut mama-soacra :X , eu am facut compotul. Mult, ca asa mi-a zis Costel :))

 

INGREDIENTE

  • cirese
  • zahar ( o lingura cu varf la borcan de 400 g, 2 linguri cu varf la borcan de 800 g )
  • borcane
  • capace
Portii: 32
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de cirese:

Curatam ciresele de codite si  le spalam in mai multe ape reci, apoi le scurgem.

In borcanele bine spalate  se pun cirese in cantitatea dorita , apoi in fiecare borcam adaugam o lingura cu varf de zahar ( sau doua, daca folosim borcane mari ). Adaugam apa avand grija sa acoperim complet ciresele ( pana aproape de buza borcanului, pentru ca la fiert apa mai scade ) .

Capsam borcanele cu capace pe care le tinem in prealabil in apa clocotita , apoi asezam borcanele in vasul de fiert al carui fund il tapetam cu hartie de ziar sau un prosop. Dupa ce asezam borcanele astfel incat sa incapa cat mai multe, adaugam in vas apa cat sa ajunga la gatul borcanelor. 

Fierbem compotul 20 minute  la foc mic  si lasam borcanele sa se raceasca usor, in vasul in care au fiert. Cand borcanele s-au racit le etichetam si le pastram in loc racoros si aerisit. 

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahar poate varia in functie de tipul cireselor si de cat de dulce preferati siropul.

2

Numarul de portii variaza in functie de tipul borcanelor si de cantitatea de cirese de care dispuneti. Eu am avut o galeata si jumatate cu cirese si mi-au iesit 32 borcane de compot ( 26 mici si 6 mari )

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Compot de prune