Colastra din lapte de vaca cum se prepara

de Andra_Constantinescu in Cook and smile, 17 Mai 2015 | 23776 vizualizari

 

Colastra din lapte de vaca cum se prepara
Colastra este un produs traditional din bucataria romaneasca, mai ales in zona Moldovei si a Munteniei. Este o branza dulce, moale, fara saruri de taitei, obtinuta prin coagularea laptelui de vaca cu ajutorul zerului sau al cheagului.
A fatat vacuta un vitelus frumos si asteptarea sa pap colastra a luat sfarsit. Si iata cum am preparat-o:

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Colastra din lapte de vaca cum se prepara
  • 1 l colastra din lapte de vaca;
  • 1 l apa;
  • 1/4 lingurita sare;
  • 6 linguri zahar.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colastra din lapte de vaca cum se prepara:

Colastra din lapte de vaca cum se prepara

Se pune apa intr-un tuci, apoi se adauga colastra strecurata.

Se pune tuciul la foc si se amesteca prin el doar in momentul in care incep sa se formeze cocoloase, dar foarte incet (ca sa nu se destrame) si cu o lingura de lemn.

Se adauga sarea si se mai lasa la foc pana cand incepe sa faca spuma, la fel ca atunci cand se fierbe laptele obisnuit. Se ia de pe foc si se adauga zaharul.

Pofta buna!

Recomandam si branza de vaci de casa, cascaval de casa sau iaurt de casa.

TIPS-URI

1

De obicei, raportul colastra : apa este de 1 : 1, dar puteti sa puneti si mai multa apa ca sa iasa mai multa zeama, in functie de preferinte.

2

Cantitatea de zahar variaza, tot in functie de preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Colastra din lapte de vaca cum se prepara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

MotanLaOale 1

17.05.2015, 19:04

Ina 1

17.05.2015, 19:40

auzeam mereu parintii vorbind cat de buna este corastra. N-am mancat, din pacate ...

Andra_Constantinescu 1

17.05.2015, 22:25

Sim0na, sa stii ca aia de oaie nu mi s-a parut ca ar avea vreun miros anume, e la fel ca cea de vaca.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Churros reteta traditionala spaniola