Sardine prajite

de retetele_tinei in Peste, 23 Dec 2015 | 16776 vizualizari

 

Sardinele prajite, pentru noi sunt perfecte pentru cina sau chiar pentru pranz...ne place sa le mancam simple, doar putin stropite cu zeama de lamaie. Mie imi place sa le prajesc in ulei, dar nu ulei simplu ci jumatate din cantitate sa fie ulei de masline si jumatate ulie de floarea-soarelui, pentru ca sunt mult mai aromate...si acum, va scriu reteta!! :)

 

INGREDIENTE

  • 1kg de sardine proaspete
  • faina
  • ulei de masline
  • ulei de floarea-soarelui
  • lamaie
  • sare
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sardine prajite:

Eu pentru aceasta reteta folosesc sardine proaspete...

Sardinele se spala sub un jet de apa rece (ca sa se duca solzisorii), apoi li se taie capul si li se scot intestinele, apoi, se pun la scurs. Curatate, se dau prin faina.

Separat, intr-o tigaie se pune atat de ulei de masline cat si ulei de floarea-soarelui, iar cand e infierbantat se pun sardinele la prajit. 

Sardinele se prajesc bine pe ambele parti, apoi se scot pe un servet de bucatarie. Daca le prajiti mai bine, le puteti manca cu tot cu oase!!!

Prajite se pot servii, stropite cu putina zeama de lamaie proaspata. :)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sardine prajite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sardine tavalite in malai si prajite in ulei