Sardine prajite

de retetele_tinei in Peste, 23 Dec 2015 | 14942 vizualizari

 

Sardinele prajite, pentru noi sunt perfecte pentru cina sau chiar pentru pranz...ne place sa le mancam simple, doar putin stropite cu zeama de lamaie. Mie imi place sa le prajesc in ulei, dar nu ulei simplu ci jumatate din cantitate sa fie ulei de masline si jumatate ulie de floarea-soarelui, pentru ca sunt mult mai aromate...si acum, va scriu reteta!! :)

 

INGREDIENTE

  • 1kg de sardine proaspete
  • faina
  • ulei de masline
  • ulei de floarea-soarelui
  • lamaie
  • sare
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sardine prajite:

Eu pentru aceasta reteta folosesc sardine proaspete...

Sardinele se spala sub un jet de apa rece (ca sa se duca solzisorii), apoi li se taie capul si li se scot intestinele, apoi, se pun la scurs. Curatate, se dau prin faina.

Separat, intr-o tigaie se pune atat de ulei de masline cat si ulei de floarea-soarelui, iar cand e infierbantat se pun sardinele la prajit. 

Sardinele se prajesc bine pe ambele parti, apoi se scot pe un servet de bucatarie. Daca le prajiti mai bine, le puteti manca cu tot cu oase!!!

Prajite se pot servii, stropite cu putina zeama de lamaie proaspata. :)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sardine prajite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sardine tavalite in malai si prajite in ulei