Coaste de porc picante cu cartofi la cuptor

de cristeena20 in Porc, 19 Mai 2018 | 3999 vizualizari

 

Coastele de porc se prepara in diferite feluri si se condimenteaza in functie de preferinte. Eu va propun aceste coaste la cuptor, picante si servite alaturi de cartofi crocanti si aromati.

 

INGREDIENTE

  • 1 scarita de coaste de porc
  • sare, piper alb, sos tabasco
  • praf de usturoi
  • 2 lunguri de mustar
  • 2 linguri de sos barbeque
  • 2 linguri pasta de ardei paprika
  • cimbru uscat
  • cartofi noi
  • rozmarin proaspat
  • ulei de masline, 2 linguri untura de porc
  • 1-2 pahare vin alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste de porc picante cu cartofi la cuptor:

Bucata de carne se spala, se usuca cu un servetel si se tempereaza: ungem cu sos tabasco, pasta de ardei, sosul barbeque si mustarul-ungem peste tot si presaram apoi cu sare, piper, praf de usturoi si putin cimbru uscat. Lasam sa stea asa cateva ore acoperit la frigider. 

 Incalzim cuptorul la 180-200 grade C si punem carnea sa se gateasca, dupa ce am pus untura din loc in loc. Dupa 30-40 minute, o intoarcem si turnam putin vin sa nu se arda. Cand e aproape gata, punem tava cu cartofi si lasam inca 15 minute-intre timp mai intoarcem coastele o data si mai turnam vin. 

Cartofii se spala cu coaja cu tot si ii taiem in 4 sau 6 pe lungine. Ii uscam cu un prosop, punem ulei de masline, rozmarin si sare, piper, praf de usturoi si eventual boia. Amestecam bine si in tava mare patrata de la cuptor intindem hartie de copt si asezam cartofii rasfirati unul cate unul. Nu le trebuie mult timp sa se coaca.

La final, scoatem carnea, o portionam si din vasul in care am facut carnea, punem iar pe aragaz, turnam inca vin alb si dam la foc domol sa formam un sos. Amestecam cu o lingura de lemn, si la final dupa 3 minute punem putin demiglasse (1 lingurita cu apa). Mai dam 2 clocote si turnam printr-o sita peste carne. 

Servim cu un vin rosu sec.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de porc picante cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu carnati la cuptor