Coaste de porc la cuptor

de Furnicuti in Porc, 11 Feb 2011 | 14426 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta e nevoie de ceva timp, coastele trebuie gatite la foc mic, cateva ore, dar asteptarea va fi rasplatita pe masura

 

INGREDIENTE

  • coaste de porc (cam 1,2kg)
  • 1 - 2 pahare de vin rosu
  • 1 pahar suc de rosii
  • 3 - 4 linguri sos Worchestershire
  • 2 - 3 linguri mustar
  • 2 cepe
  • 2 - 3 catei de usturoi
  • 50 g zahar brun (2 lingurite)
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • sare, piper, boia, cimbru uscat
  • 1 kg cartofi (optional)

 

Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste de porc la cuptor:

Amestecam vinul, sucul de rosii, mustarul, sosul Worcestershire, 1 pahar de apa si ceapa tocata. Usturoiul pisat se amesteca cu 1 lingura boia, sare, piper, 1 lingurita cimbru uscat, zaharul brun si freacam coastele cu acest amestec. Asezam coastele intr-o tava, turnam sosul peste ele, le acoperim cu folie de aluminiu si le dam la cuptor, la foc mic, cam 170 grade, pentru vreo 3 ore - 3 ore si jumatate.

La fiecare jumatate de ora scoatem tava din cuptor si ungem coastele cu sosul din tava. Daca sosul scade, adaugam vin si/sau apa. Folia de aluminiu o indepartam cam dupa o ora si jumatate.

Pentru garnitura, fierbem 1 kg de cartofi intregi sau taiati bucati mari, pana cand sunt pe jumatate fierti. Cam cu 30 de minute inainte sa fie gata coastele, adaugam in tava si cartofii scursi de apa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Coaste caramelizate la cuptor