Aperitiv clatite cu spanac si crema de branza

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 6 Apr 2021 | 3540 vizualizari

 

Îmi doream de mult timp să încerc această rețetă și în sfârșit i-a venit rândul. Clătitele sunt absolut delicioase. Neapărat să le încercați și voi!
Am avut ca sursă de inspirație o rețetă de la Merisor căreia îi mulțumesc și o pup.

 

INGREDIENTE

  • 200 g frunze proaspete de spanac
  • 500 ml apă
  • 1/4 linguriță sare
  • 1 vârf linguriță bicarbonat de sodiu
  • 3 ouă
  • 1/4 linguriță sare
  • 300 ml lapte
  • 220 g făină
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Pentru crema de brânză:
  • 250 g brânză proaspătă de vaci
  • 100g smântână
  • sare
  • -în plus:
  • 2 fire ceapă verde
  • roșii cherry
  • ridichi
  • semințe de pin
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv clatite cu spanac si crema de branza:

Pui 500 ml de apă la fiert, iar când atinge punctul de fierbere, adaugi 1/4 linguriță de sare și 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu. Amesteci puțin în apă și adăugi frunzele de spanac spălate și scurse. Le lăși să se opărească 2-3 minute, apoi pui frunzele de spanac la scurs, într-o sită.
Bicarbonatul de sodiu are un rol important în menținerea culorii de verde a frunzelor de spanac. 
Când se temperează frunzele de spanac le transformi în piure cu ajutorul unui blender, adăugând și laptele.
În bolul mixerului mixezi cele trei ouă cu sarea, apoi adaugi piureul de spanac și uleiul și omogenizezi compoziția.
Încorporezi, treptat făina și omogenizezi bine compoziția. Vei obține un aluat de clătite puțin mai gros decât cel clasic. Îl lași 10 minute să se odihnească, apoi coci clătitele în tigaia unsă ușor cu ulei și bine încinsă. Se învârt de mai multe ori de pe o parte pe cealaltă, să nu apuce să devină maronii.

Pentru cremă, mixezi brânza de vaci și cu smântâna și sare după gust.
Tartinezi clătitele cu crema de brânză și presari ceapă verde tăiată rondele subțiri. Servești cu roșii, ridichi și semințe de pin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv clatite cu spanac si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite aperitiv cu dovlecel si branza