Clatite impaturite cu ciuperci

de anisoara in Mancaruri cu carne, 25 Sep 2010 | 12702 vizualizari

 

O metoda interesanta de preparare si servire clatitelor la masa . Pe blog sunt expuse 3 retete de

preparare a lor si vor urma alte retete . Ramane numai sa decideti ,ce fel de clatite doriti sa preparati si cu ce umplutura , vreti sa o servit la masa . Telul meu sa va descriu aceasta metoda , care se prepara foarte usor.

 

INGREDIENTE

  • aluat  pentru 10 clatite
  • ciuperci proaspete - 200 gr.
  • oua - 3 buc
  • ceapa- 0.5 buc
  • mozarela sau cascaval -  100 gr
  • marar 
  • ulei
  • sare 
  • piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite impaturite cu ciuperci:

 

Ciupercile se spala se felieaza . Ceapa se felieaza, ouale se fierb molcute -timp de 2-3 minute. 

Mozarela sau cascavalul se taie in cuburele mici sau se dau prin razatoare cu gauri mai mari.

Ciupercile se prajesc cu ceapa timp de 4-5 minute . se condimenteaza si se adauga sare si marar. Se raceste . Se adauga ouale curatite si maruntite cu o furculita, deoarece galbenusul  mai este molcut dupa fierbere . Cascavalul sau mozarela se amesteca cu ciupercile.

 

Aparte se prepara aluatul de clatite . Acum voi descrie sungura metoda , care o vedeti in poza. 

Tigaia se incalzeste bine. Se toarna putin ulei si sa da focul putin mai mult decat mijlociu. Se coace 1-2 clatite , ca sa fiti convinsa ,ca va iasa bine clatitele .  

Bine - incepem. E necesar sa aveti bine organizat locul de munca deoarece totul trebuie sa fie indeplinit foarte repede, ADICA - in partea dreapta a tigaii se va fie aluatul pregatit pentru clatite. In partea stanga sa va fie pregatita umplutura racita. Pe tigaie se  toarna putin ulei,se misca tigaia , ca uleiul sa se imprastie peste tot diametrul ei, si restul se varsa intr-un vas mic. Mai departe cu polonicul se toarna aluatul , si el incepe repede sa se coaca .DE ACEIA REPEDE PRESARATI uMPLUTURA PESTE JUMATATE DIN SUPRAFATA CLATITEI SI CU O LINGURA DE LEMN PLATA ACOPERITI IMPLUTURA CU CEALALTA JUMATATE DE CLATITA. CU  MAINA TRECETI ATENT PESTE MARGINELE CLATITEI SUPRAPUSE SI LIPITI ALUATUL. ADICA VETI PRIMI O CLATITA PUSA IN 2 JUMATATI SI LIPITA LA MARGINILE EI.  Dupa aceia se i-a clatita de pe tigaie cu o lingura lata si se pune cu atentie pe platou. Asa procedam cu tot aluatul si umplutura  pentru clatite.Atentie - umplutura e necesara sa fie presarata si imprastiata  ( usurel ) pe jumatate suprafetei  clatitei. Sa nu puneti multa umplutura si sa o intindeti cu furculita, deoarece aveti pericol , ca se va rupe aluatul.  Puteti folosi implutura din branza cu cascaval  ras, din piureu de cartofi , dar sa presarati implutura si sa fie rece.  Se servesc la masa cu diferite sosuri albe sau iaurt acoperite  deasupra lor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite impaturite cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pita cu gratar de pui si ciuperci