Clatite impaturite cu ciuperci

de anisoara in Mancaruri cu carne, 25 Sep 2010 | 12824 vizualizari

 

O metoda interesanta de preparare si servire clatitelor la masa . Pe blog sunt expuse 3 retete de

preparare a lor si vor urma alte retete . Ramane numai sa decideti ,ce fel de clatite doriti sa preparati si cu ce umplutura , vreti sa o servit la masa . Telul meu sa va descriu aceasta metoda , care se prepara foarte usor.

 

INGREDIENTE

  • aluat  pentru 10 clatite
  • ciuperci proaspete - 200 gr.
  • oua - 3 buc
  • ceapa- 0.5 buc
  • mozarela sau cascaval -  100 gr
  • marar 
  • ulei
  • sare 
  • piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite impaturite cu ciuperci:

 

Ciupercile se spala se felieaza . Ceapa se felieaza, ouale se fierb molcute -timp de 2-3 minute. 

Mozarela sau cascavalul se taie in cuburele mici sau se dau prin razatoare cu gauri mai mari.

Ciupercile se prajesc cu ceapa timp de 4-5 minute . se condimenteaza si se adauga sare si marar. Se raceste . Se adauga ouale curatite si maruntite cu o furculita, deoarece galbenusul  mai este molcut dupa fierbere . Cascavalul sau mozarela se amesteca cu ciupercile.

 

Aparte se prepara aluatul de clatite . Acum voi descrie sungura metoda , care o vedeti in poza. 

Tigaia se incalzeste bine. Se toarna putin ulei si sa da focul putin mai mult decat mijlociu. Se coace 1-2 clatite , ca sa fiti convinsa ,ca va iasa bine clatitele .  

Bine - incepem. E necesar sa aveti bine organizat locul de munca deoarece totul trebuie sa fie indeplinit foarte repede, ADICA - in partea dreapta a tigaii se va fie aluatul pregatit pentru clatite. In partea stanga sa va fie pregatita umplutura racita. Pe tigaie se  toarna putin ulei,se misca tigaia , ca uleiul sa se imprastie peste tot diametrul ei, si restul se varsa intr-un vas mic. Mai departe cu polonicul se toarna aluatul , si el incepe repede sa se coaca .DE ACEIA REPEDE PRESARATI uMPLUTURA PESTE JUMATATE DIN SUPRAFATA CLATITEI SI CU O LINGURA DE LEMN PLATA ACOPERITI IMPLUTURA CU CEALALTA JUMATATE DE CLATITA. CU  MAINA TRECETI ATENT PESTE MARGINELE CLATITEI SUPRAPUSE SI LIPITI ALUATUL. ADICA VETI PRIMI O CLATITA PUSA IN 2 JUMATATI SI LIPITA LA MARGINILE EI.  Dupa aceia se i-a clatita de pe tigaie cu o lingura lata si se pune cu atentie pe platou. Asa procedam cu tot aluatul si umplutura  pentru clatite.Atentie - umplutura e necesara sa fie presarata si imprastiata  ( usurel ) pe jumatate suprafetei  clatitei. Sa nu puneti multa umplutura si sa o intindeti cu furculita, deoarece aveti pericol , ca se va rupe aluatul.  Puteti folosi implutura din branza cu cascaval  ras, din piureu de cartofi , dar sa presarati implutura si sa fie rece.  Se servesc la masa cu diferite sosuri albe sau iaurt acoperite  deasupra lor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite impaturite cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pipote de pui cu ciuperci si legume