O metoda interesanta de preparare si servire clatitelor la masa . Pe blog sunt expuse 3 retete de
preparare a lor si vor urma alte retete . Ramane numai sa decideti ,ce fel de clatite doriti sa preparati si cu ce umplutura , vreti sa o servit la masa . Telul meu sa va descriu aceasta metoda , care se prepara foarte usor.
Ciupercile se spala se felieaza . Ceapa se felieaza, ouale se fierb molcute -timp de 2-3 minute.
Mozarela sau cascavalul se taie in cuburele mici sau se dau prin razatoare cu gauri mai mari.
Ciupercile se prajesc cu ceapa timp de 4-5 minute . se condimenteaza si se adauga sare si marar. Se raceste . Se adauga ouale curatite si maruntite cu o furculita, deoarece galbenusul mai este molcut dupa fierbere . Cascavalul sau mozarela se amesteca cu ciupercile.
Aparte se prepara aluatul de clatite . Acum voi descrie sungura metoda , care o vedeti in poza.
Tigaia se incalzeste bine. Se toarna putin ulei si sa da focul putin mai mult decat mijlociu. Se coace 1-2 clatite , ca sa fiti convinsa ,ca va iasa bine clatitele .
Bine - incepem. E necesar sa aveti bine organizat locul de munca deoarece totul trebuie sa fie indeplinit foarte repede, ADICA - in partea dreapta a tigaii se va fie aluatul pregatit pentru clatite. In partea stanga sa va fie pregatita umplutura racita. Pe tigaie se toarna putin ulei,se misca tigaia , ca uleiul sa se imprastie peste tot diametrul ei, si restul se varsa intr-un vas mic. Mai departe cu polonicul se toarna aluatul , si el incepe repede sa se coaca .DE ACEIA REPEDE PRESARATI uMPLUTURA PESTE JUMATATE DIN SUPRAFATA CLATITEI SI CU O LINGURA DE LEMN PLATA ACOPERITI IMPLUTURA CU CEALALTA JUMATATE DE CLATITA. CU MAINA TRECETI ATENT PESTE MARGINELE CLATITEI SUPRAPUSE SI LIPITI ALUATUL. ADICA VETI PRIMI O CLATITA PUSA IN 2 JUMATATI SI LIPITA LA MARGINILE EI. Dupa aceia se i-a clatita de pe tigaie cu o lingura lata si se pune cu atentie pe platou. Asa procedam cu tot aluatul si umplutura pentru clatite.Atentie - umplutura e necesara sa fie presarata si imprastiata ( usurel ) pe jumatate suprafetei clatitei. Sa nu puneti multa umplutura si sa o intindeti cu furculita, deoarece aveti pericol , ca se va rupe aluatul. Puteti folosi implutura din branza cu cascaval ras, din piureu de cartofi , dar sa presarati implutura si sa fie rece. Se servesc la masa cu diferite sosuri albe sau iaurt acoperite deasupra lor.