Pentru aluat:
Pentru crema:
Pentru sos caramel:
Vom incepe cu aluatul pentru clatite. Dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in putin lapte. Lasam sa se activeze drojdia si sa se umfle. Adaugam faina cernuta, praful de sare, esenta de vanilie si restul de lapte. Amestecam bine totul si lasam la dospit o ora. In acest timp facem si sosul caramel. Punem zaharul si apa pe foc si lasam pana se caramelizeaza zaharul. Avem mare grija sa nu se arda. Apoi adaugam untul. Dupa ce s-a topit untul adaugam frisca. Avem grija sa nu ne ardem, va face spuma cand adaugam frisca. Lasam apoi sa fiarba 5 minute. Apoi lasam sosul la racit. Se va ingrosa.
Peste zmeura spalata si scursa punem zaharul si lasam sa se macereze putin.
Dupa ce a dospit aluatul, trecem la prajitul clatitelor. Daca aluatul se prea ingroasa mai adaugam lapte. Turnam un polonic din compozitie in tigaia unsa cu un strop de ulei. Distribuim aluat pe toata suprafata tigaii rotind usor tigaia. Prajim clatitele la foc mare. Le rumenim frumos pe ambele parti. Avem grija sa nu le ardem. Se fac foarte repede. Dupa ce am terminat de prajit clatitele, le lasam sa se raceasca si facem si crema. Batem frisca si adaugam zmeura macerata cu zaharul. Amestecam bine cu o lingura de lemn.
Ungem clatitele cu crema, le rulam si le stropim cu sos caramel. Un adevarat deliciu. Sper sa va placa si voua.