Clatite din tarate de ovaz cu crema de avocado

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Aperitive / Garnituri, 17 Apr 2013 | 4557 vizualizari

 

Stiati ca... Piperul lung (Long pepper) seamana la gust cu piperul negru dar cu nuante mai calde si mai lemnoase, avand gustul si dulce si acru. Este denumit uneori si Piper Lung Indian, fiind ca o vita de vie cultivata pentru fructele sale care se usuca si se foloseste ca si condiment. Contin alcaloid piperina ceea ce contribuie la iuteala lor.
Este un ingredient foarte rar in bucatariile europene, fiind regasita si in muraturi indiene.
In bucatarie se foloseste pentru asezonarea carnii, in special cele asortate cu sosurile de rosii, in fripturi, supe, cartofi Russel, salata de conopida, mango si preparatele stir-fry.

 

INGREDIENTE

  •  165 grame faina integrala; 
  • 70 grame tarate de ovaz macinat;
  • 500 ml lapte de soia;
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu;
  • 100 ml apa plata sau minerala;
  • 4 lingurite seminte de susan macinate;
  • 2 oua de casa;
  • un praf de sare de mare;
  • grasime de cocos pentru uns tigaia.
  • Pentru umplutura (1):
  • 4 linguri branza ricotta;
  • 1/2 lingurita Amestec Italian;
  • praf de chili;
  • piper lung macinat/ razuit;
  • o jumatate avocado razuit sau taiat felii.
  • Pentru umplutura (2):
  • 1 jumatate avocado;
  • 2-3 linguri ricotta;
  • baby spanac;
  • zeama de la o lamaie; 
  • sare de mare.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite din tarate de ovaz cu crema de avocado:

1. Taratele de ovaz (de la Solaris am avut) se macina in rasnita si se amesteca cu faina integrala, sarea si bicarbonatul de sodiu.
2. Semintele de susan se macina cu rasnita si se adauga in faina.
3. Se bat ouale si se adauga in compozitie, apoi si laptele treptat, amestecand continuu pana se incorporeaza.
4. Adaugati apa si amestecati.
5. Pregatiti tigaia si adaugati grasime de cocos sau ulei de palmier.
6. Incalziti uleiul si turnati cate un polonic din compozitie.
7. Lasati un minut, doua pe fiecare parte. Umpleti clatitele cu crema de ricotta sau crema de avocado.


Pregatire umplutura (1): se amesteca branza ricotta cu condimentele. Piperul lung se razuieste foarte putin pentru ca e puternic pe razatoarea de nucsoara sau pe orice razatoare marunta. Avocado se razuieste sau se taie felii.
Pregatire umplutura (2): se paseaza avocado in mojar sau in blender, se amesteca cu branza ricotta, cu spanacul maruntit, zeama de lamaie si sarea de mare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite din tarate de ovaz cu crema de avocado" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Clatite gratinate cu ciuperci si piept de pui