Clatite cu sos de caise

de Anamaria7 in Prajituri, 25 Sep 2010 | 5286 vizualizari

 

Pentru aceeasi ~"Meet The Parents" a la Ben Stiller~ day.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 1c faina
  • 1c malai
  • 1c lapte
  • 6 lgt unt topit
  • un praf de sare
  • 1+1/2 ceasca apa

Pentru sosul de caise:

  • 250gr caise
  • 4 lg zahar
  • 1 lgt suc de lamaie

Pentru glazura de ciocolata:

  • 4 lg lapte
  • 100 gr ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu sos de caise:

Aluat:

Se amesteca toate ingredientele si apoi se coc clatitele in tigaia unsa cu putin ulei. Aveti grija sa nu le coaceti groase (2mm e destul) pentru ca altfel o sa se rupa la rulare.

Sos de caise:

Caisele se tin in apa minim 1 ora, apoi se taie marunt si se fierb la foc mic cu zaharul pana ce compozitia se leaga ca o crema. Sosul se trece prin sita, apoi se lasa la racit si la final se adauga sucul de lamaie.

Glazura de ciocolata:

Se amesteca laptele cu ciocolata pe baie de aburi pana cand se topeste cea din urma.

"Montare":

Fiecare clatita se unge cu sos, se ruleaza si se taie in tubulete de cca 3-4 cm lungime care se aseaza pe o taietura in vas. Se toarna restul de sos pe deasupra si se glazureaza.

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi si caise din compot, caz in care trebuie doar trecute prin sita si adaugat sucul de lamaie, deoarece au deja destuul zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu sos de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

ieri la 11:14

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

pe 05.11 la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]