Cum ieri pe site a fost festin de capsuni, mi s-a facut pofta de ceva dulce. Bineinteles cu capsuni. Asa incat aseara am pregatit rapid cateva clatite, pe care le-am umplut cu piure de kiwi dar si cu... capsuni.
Preparare aluat clatite: Puneti ouale intr-un bol si bateti-le. Adaugati in mixer faina, zaharul si sarea. Porniti mixerul, la viteza mica, si adaugati treptat oul. Adaugati si laptele, putin cate putin (si apa daca puneti jumate-jumate cu laptele). Lasati sa se mixeze toata compozitia timp de 3 minute. Dupa ce ati terminat de mixat, goliti compozitia obtinuta intr-un bol si lasati-o 20 de minute sa se odihneasca.
Preparare clatite: Dupa ce au trecut 20 de minute, luati o tigaie (cu diametrul de 20 cm), ungeti-o cu putin unt si lasati-o sa se incinga la foc mediu. Cand s-a incins, puneti 1 polonic din compozitie in tigaie, ridicati tigaia de pe foc si rotiti-o usor pentru ca aluatul sa se intinda pe intreaga suprafata a tigaii. Prajiti 1-2 minute, dupa care intoarceti cu grija, cu o spatula de lemn, si mai lasati sa se prajeasca si pe cealalta parte 1-2 minute.
Dupa ce s-a rumenit pe ambele parti, scoateti clatita pe o farfurie si procedati identic pana terminati toata compozitia. Din aceasta cantitate de aluat ies 12-14 clatite (mie mi-au iesit 12).
Preparare umplutura clatite: Puneti capsunile in mixer, adaugati 2 linguri de zahar pudra si mixati bine, pana se omogenizeaza, iar capsunile se transforma in piure. Turnati piureul de capsuni intr-un bol.
Puneti si fructele de kiwi in mixer, adaugati zaharul si mixati pana se transforma in piure. Goliti si piureul de kiwi intr-un bol si puteti incepe umplerea clatitelor (daca nu agreati samburii de kiwi, strecurati piureul de kiwi printr-o strecuratoare de ceai).
Puneti o lingura de piure de capsuni in clatita, dupa care rulati-o. In farfuria in care serviti, adaugati o lingura (sau doua) de piure de kiwi si asezati clatita peste piure. Pe langa clatita ornati cu felii de kiwi si capsuni. Clatitele sunt gata si se pot servi.