Astazi am sa va prezint reteta mea de clatite, o reteta "mai altfel", o reteta cu o compozitie diferita.Eu ador clatitele(atat cele dulci, cat si cele sarate sau picante)...acum cativa anisori, eram la cumparaturi intr-un supermarket din strainatate si colindand printre rafturi mi s`a facut instant pofta de clatite, in acel moment ochii mi`au cazut pe fulgi de nuca de cocos.Revelatie...imediat m`am gandit cum ar fi compozitia pentru clatite cu nuca de cocos incorporata.Zis si facut...ajunsa acasa am pregatit compozitia de clatite unde am adaugat si cateva linguri de fulgi de nuca de cocos, de atunci clatitele mele se fac, "allways" cu nuca de cocos.Sunt delicioase, daca este cineva care stie de asta sau a facut astfel clatitele sunt sigura ca este de acord cu mine in privinta gustului deosebit pe care o ofera nuca de cocos compozitiei.
Intr-un vas am amestecat ouale(cu mixerul) cu un praf de sare pana au devenit spumoase, am adaugat lapte, apa minerala si am continuat sa mixez.Am lasat sa se linisteasca putin si am adaugat esentele, nuca de cocos si faina atat cat este necesar, ne trebuie o compozitie de textura mai densa.La urma am adaugat si ulei si am amestecat energic pentru 3 minute.Eu adaug ulei in compozitie, in felul asta nu este necesar sa pun in tigaie pentru fiecare clatita, asa cum am mai vazut la anumite "case".
Dupa pregatirea compozitiei, prajim clatitele intr-o tigaie pentru clatite sau una tefal, fara a mai adauga ulei, acesta fiind adaugat anterior in compozitie, le`am umplut cu crema de ciocolata Choco Duo(lidl), mi se pare cea mai buna de pe piata la ora actuala, le`am ornat cu frisca si cu un sos de ciocolata.
Pofta sa aveti!
1
Sosul de ciocolata l-am facut dintr-o ciocolata cu alune pe baie de aburi si 2 linguri de lapte.
2
Peste crema de ciocolata (umplutura), se pot pune fulgi de nuca de cocos.