Clatite cu gem sau dulceata

de Silvioara in Dulciuri, 9 Mai 2012 | 48833 vizualizari

 

Eu fac reteta simpla de clatite, recunosc ca n-am incercat (inca) alte "soiuri" sau combinatii. Ca umplutura folosesc branza dulce de vaci amestecata cu zahar pudra, zahar vanilat si stafide, dar mai ales gemurile si dulceturile de orice fel. Acestea le dau farmecul si parfumul...

 

INGREDIENTE

  • 1-2 oua
  • 2 cani cu faina
  • 1 cana lapte + 1 cana apa minerala sau plata
  • un varf cutit sare
  • o cescuta mica cu ulei folosit pentru copt clatitele
  • gem/dulceata/branza dulce
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu gem sau dulceata:

Aluatul se prepara astfel: Intr-un castron se cerne faina, se adauga ouale, praful de sare si treptat, amestecand continuu cu telul, laptele si apa.

Tigaia in care vom coace clatitele se unge de fiecare data cu putin ulei (cam o jumatate de lingura) si, folosind cescuta, va este mult mai usor sa controlati cantitatea de ulei decat cu sticla.

Cu un polonic luam din compozitie si turnam in tigaie, rotind-o pana ce se acopera toata suprafata cu aluat. Se coc pe fiecare parte intorcandu-le cu o paleta sau direct cu tigaia.

Se umplu dupa preferinta cu gem, dulceata sau branza dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu gem sau dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite