Am preparat aceste clatite cu laptele de soia Joya Natur. Sosul de vanilie este "home made" si este de post. Pofta buna :)
Cum preparam clatitele:
Puneţi într-un bol băutura de soia, făina şi puţină sare şi amestecaţi până la omogenizare. Ungeţi cu puţin ulei o tigaie antiaderentă apoi faceţi clătitele una câte una, până se termină aluatul. Dacă aluatul este prea gros mai adăugaţi băutură de soia.
Cum preparam umplutura:
Amestecam gemul de caise cu scortisoara si zeama de lamaie.
Cum pregatim sosul de vanilie:
Dizolvam amidonul in laptele de soia rece. Punem toate ingredientele intr-un vas cu fundul dublu, la foc mic si amestecam pana se ingroasa putin.
Il lasam sa se raceasca la temperatura camerei apoi il pastram la frigider.
Cum montam preparatul:
Ungem clatita cu amestecul pentru umplutura, impaturim dupa bunul plac si turnam deasupra sos de vanilie si bucatele de nuca prajita.
Le servim alaturi de un pahar cu lapte Joya Natur.