Iubesc clatitele... dar, nu mai facusem de multa vreme. Asa ca am ales varianta sarata, la cuptor. Trebuie insa sa recunosc ca am facut si cateva cu dulceata :).
Pentru umplutura:
Taiem ceapa marunt si o punem pe foc in 2 linguri ulei de masline si 2 linguri apa. Lasam putin pana se inmoaie apoi adaugam carnea tocata. Amestecam pana se desface carnea si isi schimba culoarea. Adaugam bulionul si apa apoi ciupercile taiate marunt. Taiem rosia cubulete si o adaugam peste carne.
Condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba pana scade sosul. Adaugam cimbrul si mai potrivim de sare si piper. Dupa ce a scazut stingem focul si adaugam patrunjelul verde taiat marunt. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca.
Intre timp pregatim clatitele dupa reteta preferata (oua, faina, lapte, apa minerala).
Umplem clatitele cu carne si le rulam. Le asezam in tava unsa cu unt (mie mi-au incaput 6 clatite).
Batem ouale cu putina sare si adaugam smantana si laptele. Amestecam pana se omogenizeaza. Turnam compozitia peste clatite iar deasupra presaram cascaval ras.
Dam tava la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste deasupra.
Lasam putin sa se racoreasca apoi portionam.