reteta clasica de clatite cu carne este din carne de vita , fiarta si tocata. eu insa de multe ori o prepar in alta mod. si sunt multumita de gustul obtinut.
Clatitele se prepara dupa urmatoare reteta: http://www.bucataras.ro/retete/3594/prepararea-clatitelor--pas-cu-pas.html
prepararea umpluturii:
Se prajesc 2 linguri de ulei de masline cu un catel de usturoi timp de 2 minute la un foc normal,
se adauga tocatura si se prajeste timp de 5 minute, amestecand cu o lingura de lemn ,
se adauga jumatate de lingurita de zahar amestecat cu pasta de rosii,se prajesc timp de 5 minute toate impreuna . Se condimenteaza cu sare si piper negru macinat. Se raceste si se adauga oul, se amesteca binecu mixerul.
Pe fiecare clatita se adauga cate 1-2 linguri de tocatura prajita se ruleaza si se prajesc in tigaia preincalzita cu putin ulei si unt pe o parte si alta.