Am vazut aceasta reteta la Laura Laurentiu parca si mi-a placut am mai facut ceva asemanator dar nu cu bezea pe deasupra sunt bune si au fost apreciate.
Clatitele se fac clasic: se bat ouale cu sare, zahar, zahar vanilat, ulei, faina si laptele treptat sa nu faca cocoloase. Se obtine un aluat ca o smantana care curge si se fac la tigaie sau ca mine la aparat.
Separat se amesteca branza cu branza cu fructe, zaharul si zaharul vanilat. Cu aceasta umplutura se umplu clatitele si se ruleaza apoi se pun in vase rezistente la cuptor.
Peste clatite se pune crema care se face astfel:intr-o cratita se pun galbenusurile, peste ele zaharul, amidonul si laptele amestecat usor sa se omogenizeze ingredientele. Dupa aceea se pun pe foc si se lasa pana se intareste crema. Se adauga si untul in crema si apoi se pune peste clatite.
Albusurile se bat ca pentru bezea si se pun pe deasupra cremei apoi se dau la cuptor pentru gratinare.
Se pot servi atat fierbinti cat si reci. Pofta buna