Eu m-am inspirat de la vio_dreams, cu mici modificari. Reteta sta de ceva vreme la favorite si astepta sa fie probata. Acum vin si va spun ca se numara printre favorite. S-a mancat asa de repede ca de poze finale nici nu a mai fost vorba...http://www.bucataras.ro/retete/cinnamon-rolls-65243.html
Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Scoatem aluatul dupa framantare pe masa de lucru, eu folosesc o folie din silicon si-l impartim in doua. Intindem prima bucata de aluat intr-un dreptunghi nu prea gros, dar nici foarte subtire.
Pentru umplutura: amestecam zaharul, cu scortisoara si cu untul pana obtinem o crema. Eu am dat pentru cateva secunde castronelul la cuptorul cu microunde, untul s-a topit putin si astfel a fost mai usor la amestecarea ingredientelor. Cu jumatate din crema obtinuta ungem primul dreptunghi, adunam marginile pe lungimea lui, il facem sul si-l strangem putin sa nu ne iasa din compozitie in timpul coacerii. Taiem sulul in bucati de 2-2,5 cm, asezam bucatile cu fata in sus in tava tapetata cu hartie de copt. Procedam la fel si cu cealalta bucata de aluat. Dupa ce am asezat toti melcisorii in tava ii lasam sa creasca 15 minute si ii coacem la cuptorul incins la 180 grade pentru 18-20 minute.
Pentru glazura de deasupra: se amesteca smantana cu untul moale si zaharul pana se topeste zaharul pudra. Dupa ce melcisorii sau copt, scoatem tava fierbinte din cuptor si cu o pensula intindem peste melci glazura. Lasam sa se raceasca si servim. Sa va fie de folos!!
1
se lasa mult spatiu intre melci...in timpul coacerii ei cresc destul de mult, se lipesc si din cauza ca sunt ingramaditi mijlocul se ridica in sus. Daca ati patit asa nu-i nici o problema...apasati mijlocul cu degetul in jos si astfel melcii se aseaza frumos
2
glazura va fi absorbita de aluat si nu se va vedea
3
in timpul coacerii, o parte din zahar s-a caramelizat, asa ca fundul melcului a fost cu gust si de caramel...o nebunie!!!
4
sunt usor parfumati datorita laptelui de cocos