Desert briose cu afine

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 10 Iul 2018 | 5759 vizualizari

 

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. 
Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am preluat-o din revista Kaufland (numai ca acolo erau cu struguri).

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilat (8 g)
  • esenta de vanilie
  • 140 g iaurt
  • 100 ml ulei
  • 200 g faina
  • 5 g praf de copt
  • 200 g afine
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu afine:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Oul, zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie se mixeaza pana cand isi dubleaza volumul. Se adauga iaurtul, uleiul, faina si praful de copt si se omogenizeaza. Se incorporeaza 2/3 din afine (spalate) si se pune aluatul intr-o tava pentru briose unsa cu unt si tapetata cu hartiute sau cu forme de silicon unse cu unt. Pe deasupra brioselor se pun restul de afine.

Se introduce tava la cuptor pana cand briosele se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Când un chef japonez, Keita Yuge, pariază pe brânza gorgonzola și câștigă Campionatului Mondial de Paste Barilla
Când un Chef japonez, Keita Yuge, pariază pe brânza gorgonzola și câștigă Campionatului Mondial de Paste Barilla:... citeste mai mult
Când un chef japonez, Keita Yuge, pariază pe brânza gorgonzola și câștigă Campionatului Mondial de Paste Barilla
RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars