Clafoutis cu cirese - Reteta nr.100

de Steffy in Prajituri, 28 Iun 2014 | 5314 vizualizari

 

Sunt incantata sa va prezint reteta mea cu nr.100!!!
Multumesc Polianei pentru aceasta reteta. Este o prajitura racoritoare de vara si v-o recomand cu mare drag. Fiind un desert frantuzesc, este fin si delicios.

 

INGREDIENTE

  • 900 g cirese
  • 600 ml lapte
  • 400 g faina
  • 6 oua
  • 4 linguri smantana
  • 120 g unt + 30 g unt pentru uns tava
  • 220 g zahar
  • un praf de sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu cirese - Reteta nr.100:

Spalam bine ciresele si le scoatem samburii. Eu am achizitionat un aparat de plastic de scos samburii si m-a ajutat foarte mult.

Ungem cu unt o tava patrata de cuptor (30/30 cm) si asezam ciresele curatate.

Ouale le batem usor cu un praf de sare, adaugam zaharul si amestecam usor, apoi adaugam faina si omogenizam. Laptele il punem treptat pentru a nu obtine cocoloase. Amestecam continuu pana la omogenizare. La final punem untul topit si racit, si smantana. Vom obtine un aluat ca de clatite.

Turnam aluatul peste ciresele din tava. Introducem in cuptorul preincalzit (la 200 grade) pentru 40-45 minute. Dupa primele 20 minute, reducem temperatura la 180 grade. Prajitura este gata cand e bine inchegata.

Lasam clafoutis-ul la racit in tava, apoi il putem portiona dupa placere. De preferat sa il pastram la frigider si il consumam a doua zi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu cirese - Reteta nr.100" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Steffy 1

29.06.2014, 23:11

Va multumesc frumos, dragi bucatarasi! Va imbratisez cu drag!

MotanLaOale 1

30.06.2014, 21:06

La cat mai multe retete!

reisnaor_2006 1

05.10.2014, 23:31

ce bine arata

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clafoutis cu cirese