Un desert de origine franceza foarte usor de facut si la fel de usor de mancat, adica e asa un desert de vara light si racoritor. Pentru cei interesati: http://en.wikipedia.org/wiki/Clafoutis
Ungem tava cu unt si asezam pe fundul tavii ciresele spalate din care am scos samburii.( in mod normal se face cu cirese cu samburi, dar eu i-am facut fara)
Mixam ouale intregi impreuna cu un varf de sare, zaharul si esenta de vanilie.
Incorporam faina amestecand, apoi adaugam treptat laptele si omogenizam.
Obtinem un aluat aproximativ la fel ca cel de clatite pe care il turnam peste fructe.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30-35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Scoatem din cuptor, lasam cateva minute sa se raceasca, apoi scoatem prajitura pe o farfurie, o pudram cu zahar pudra si servim.
Si asta a fost tot!
1
E perfect cu fructe proaspete dar merge si cu fructe congelate