Bunatati pentru colindatori
Ador ciupercutele si am gasit pe internet o reteta tare buna. Ies in jur de 150 de ciupercute.
Daca doriti o forma, am achizitionat-o de aici.
Ciupercute:
Se mixeaza ouale cu praful de sare, zaharul si esenta de vanilie. Se adauga uleiul, laptele, faina (treptat) si amoniul si se mixeaza totul. Trebuie sa iasa o coca la fel de groasa ca cea de la chec.
Forma pentru ciupercute se unge cu untura si se pune la incalzit la flacara aragazului. Cu o lingurita se pune aluat in fiecare ciupercuta, dar doar pe o parte a formei, apoi se inchide forma si se coc ciupercutele pe ambele parti. Se scot ciupercutele din forma cu ajutorul unui cutit sau se loveste forma de un tocator pentru ca ciupercutele sa cada din ea. Se continua coacerea aluatului pana cand acesta se termina. Se elimina surplusul de aluat de pe ciupercute daca este cazul.
Glazura de cacao:
Se amesteca zaharul si cacaua intr-un craticior, dupa care se adauga si restul ingredientelor. Se pune craticiorul pe foc si se amesteca continuu, clocotind compozitia timp de 1-2 minute.
Palaria ciupercutelor se da prin glazura de cacao, apoi prin nuca de cocos.