Bunatati pentru colindatori
Fac ce fac si imi raman banane prea coapte pe care nu le mai mancam (desi se spune ca asa sunt cele mai sanatoase) si cum refuz sa arunc si nici animalutele nu servesc :P trebuie sa fac ceva cu ele. Aveam scrisa o reteta de briose cu banane si nuci pe care nu am apucat sa o fac pana acum, asa ca m-am hotarat sa o incerc, dar am constatat ca imi lipsesc nucile si asa am ajuns sa mai inventez ceva :D
Topim untul si il amestecam cu bananele pasate cu furculita, intr-un vas incapator. Adaugam zaharul, oul si esenta de vanilie si mixam pana se topeste zaharul. Punem praful de copt, amestecam iar, apoi faina si omogenizam compozitia. Adaugam fulgii de porumb, scortisoara si ghimbirul si mai mixam un pic. Desi am forme de briose de silicon, am vrut sa fiu sigura ca nu se prind briosele si am uns formele cu putin unt. Am pus compozitia in forme si am dat la cuptorul preincalzit, circa 30 de minute. Le lasam sa se raceasca un pic, apoi le scoatem din forme si servim. Pofta buna!