Turta dulce fara miere

de katty in Dulciuri, 8 Ian 2017 | 4126 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori
 
Pentru ca nu mananc miere, tocmai ma gandeam cu ce sa o inlocuiesc in turta dulce. Asa ca reteta Laurei mi-a dat idei. Nu am avut merdenchi, dar am avut altceva  aromat si anume, peltea de portocale.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr peltea de portocale (http://weekendpassion.blogspot.ro/2013/11/peltea-de-portocale.html)
  • 1 ou
  • 100 gr zahar
  • 125 gr unt
  • 500 gr faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • condimente ptr turta dulce (scortisoara, cuisoare, ghimbir)
  • royal icing ptr decor
  • 1 albus
  • 150 gr zahar pudra din comert
  • 1-2 linguri zeama de lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce fara miere:

Intr-un vas, mixam untul cu zaharul, pelteaua, oul. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao si condimentele si framantam un aluat pe care il strangem intr-o bila, il acoperim si il lasam la rece pentru cel putin 1 h. Intindem aluatul in foi de 1/2 de cm si decupam forme, pe care le asezam in tava. Dam tava la cuptor ptr 8-10 minute, la cuptorul preincalzit la 180 grade C. Lasam turta dulce sa se raceasca.

Pentru decor, mixam intr-un castron albusul pana incepe sa se lege, apoi adaugam cate putin zahar pudra si zeama de lamaie, mixand  continuu. Ornam turta dulce racita dupa cum dorim, apoi o lasam la temperatura camerei pana se intareste glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce fara miere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu oreo - Desertul decadent care te cucerește

pe 14.03 la 17:06

Prăjitură Raffaello - Desert însiropat și delicios

pe 14.03 la 16:30

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post

pe 14.03 la 09:47

Supă cremă de linte - Rețeta delicioasă de post

pe 13.03 la 09:54

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu portocale