Simple sau umplute, ciupercile la gratar sunt delicioase :X
Ciupercile se curăţă si se spală bine cu apă rece.
Coditele le rupem si le tocam marunt, iar palariile le asezam cu scobitura in sus, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Stropim ciupercile cu ulei si le condimentam cu un praf de sare.
Tocam ceapa si dam morcovul pe razatoarea mare, apoi le calim 50 ml ulei incins impreuna cu coditele de ciuperci tocate .
Cand legumele s-au inmuiat si si-au lasat sucul, oprim focul . Potrivim de sare si piper. Cu acest amestec umplem ciupercutele si dam tava la cuptor. Sunt gata cand se rumenesc usor deasupra .
Eu am ales sa le coc 15 minute pe programul de gratar ( la 280 grade Celsius ), dar pot fi pregatite si la cuptor obisnuit, 30-40 minute la 180.
1
Numarul de portii se refera la numarul tavilor
2
Timpul de coacere depinde si de marimea ciupercilor.